Kunstenaar

Agnese Cornelio & Massimo Carozzi

Massimo Carozzi is beeldend kunstenaar, muzikant en geluidsontwerper. Hij onderzoekt de relatie tussen geluid en beeld, scène, literatuur, en ruimte. Hij werkte aan de sound design van talloze documentaires, films, theater- en dansvoorstellingen, al dan niet in samenwerking met schrijvers, regisseurs, choreografen en beeldend kunstenaars. In september 2000 stichtte hij samen met Anna Rispoli en Anna de Manincor het collectief Zimmerfrei, dat deelneemt aan groeps- en persoonlijke tentoonstellingen, film-, muziek- en theaterfestivals in Italië en daarbuiten.

Regisseur Agnese Cornelio komt uit een theaterpraktijk die fictie en documentair werk met elkaar verweeft. De afgelopen tien jaar regisseerde ze voorstellingen gebaseerd op hedendaagse toneelstukken en documentaire theaterprojecten voor Duitstalige en Italiaanstalige theaters en voor internationale festivals. Haar recente regiewerk richt zich op de crossovers tussen film en performance.

In de lente van 2024 zal het duo bij Jester werken aan een nieuw artistiek project in Genk. Voor dit project zullen ze interviews afnemen met tweede & derde generatie Italianen die in de streek wonen. Het is de bedoeling dat het eindproduct een audiowerk en een film wordt. Het project is opgevat als een hedendaagse iteratie van de films van regisseur Paul Meyer, wiens werk de omstandigheden van geïmmigreerde mijnwerkers in de Borinage tijdens de jaren '60 documenteert.

Agnese Corelio studeerde Communicatiewetenschappen (Universiteit van Bologna), theaterregie (ANAD Rome), en Scenografie en Performance Studies voor gevorderden (APASS, Antwerpen). Haar documentaire Fondata sul lavoro werd bekroond als Beste Experimentele Film op het Filmfestival van Florence in 2019.

Massimo Carozzi maakte deel uit van vele muziek- en geluidsprojecten, waaronder El Muniria, Weight And Treble, Auriga, Phonorama, en Auna. Hij heeft in de studio en live samengewerkt met verschillende muzikanten en artiesten, waaronder Starfuckers/Sinistri, Massimo Volume, 3/4HadBeenEliminate, Andrea Belfi, Stefano Pilia, Valerio Tricoli, Dominique Vaccaro, Emidio Clementi, Margareth Kammerer, Susanna La Polla De Giovanni, Muna Mussie. Hij heeft platen uitgebracht voor Random Numbers, Second Sleep, Yerevan Tapes, Xing.

Residenties 23-24
Bekijk alle kunstenaars
Jorn Plucieniczak
Jeremiah Day
Yan Xing