Kunstenaar

Alice De Mont

subject 23 (CIAP expo)
subject 23 (CIAP expo)

In haar video’s en installaties onderzoekt Alice De Mont (Gent, 1985) de totstandkoming van personages als containers van de menselijke complexiteit. In haar eerste film Subject One, Miroslav Novak (2010) gaat een ruw geschetst personage op zoek naar wie hij als personage is en hoe hij zich verhoudt tot de realiteit van de scenografie waarin hij zich beweegt. Later creëert ze voor zichzelf het alter ego Subject 23, een kunstenaar die werkt rond het thema van de onmogelijkheid om onze omgeving te vatten of begrijpen.

Het is ook dit alter ego dat voor deze expo werd opgevoerd als de auteur van een reeks schilderijen (Paintings for Sculptures), die in de Grote Raadszaal van CIAP werden tentoongesteld.

Alice De Mont’s studeerde aan HISK Gent en Sint Lukas Brussel. Haar eerste expo was PrÉvues/preview D'une Exposition D'ÉtÉ (Brussel 2010). Sindsdien heeft ze tentoongesteld in solo- en groepstentoonstellingen in België (Musée d'art de la Province de Hainaut, AIR Antwerpen, Enough Room for Space Drogenbos), Frankrijk (Galerie Dohyang Lee, Parijs), Zwitserland (Cecilia Jaime Gallery, Genève) en Toronto (BPS22 & Justina M Barnicke Gallery).

Residenties 23-24
Bekijk alle kunstenaars
Toon Fibbe
Dragging Debt, Colon Collateral and the Gendering of Credit
Jeremiah Day
Yan Xing