Kunstenaar

Aline Bouvy

The future of not working (CIAP expo)
The future of not working (CIAP expo)

Aline Bouvy hanteert materialen en ideeën in functie van het idee dat de kunstenaar voor ogen heeft. Hierdoor oogt haar artistieke praktijk zeer divers. Haar polyglotte taalgevoeligheid vormt de rode draad doorheen haar werk, met een complex netwerk aan linguïstische referenties die een veelheid van betekenissen en associaties creëren.

De titel van een artikel in de NY Times inspireerde Bouvy om de maatschappelijke idee over 'werk' te verbinden met de kunstenaarspraktijk. Een krachtige sculptuur van een rond brood (zwartgekleurd door de toevoeging van steenkool aan het deeg) zet de toon voor een gelaagde tentoonstelling vol symbolen. De dominante machtsstructuren van onze maatschappij worden kritisch ondergraven, maar wel op een manier die voor de toeschouwer ‘verteerbaar’ blijft, door abstrahering, multiplicatie en parodiëring.

Aline Bouvy (1974, Brussel) studeerde Vrije Kunsten aan de École de recherche graphique (Erg) in Elsene, volgde een postgraduaat aan de Jan Van Eyck Academie in Maastricht en verhuisde nadien naar Berlijn en Londen. Van 2000 tot 2013 werkte ze nauw samen met kunstenaar John Gillis. Momenteel resideert en werkt ze in Brussel. Haar solo- en groepstwerk waren ondermeer te zien in Albert Baronian Gallery, Le Salon en Maison Grégoire (Brussel), Motel en Dead Horse Bay (NYC), Exo Exo (Parijs), en Diesel Project Space (Luik).

Residenties 23-24
Bekijk alle kunstenaars
Jorn Plucieniczak
Silke Gerinckx
The Cockroach of Siligorium
Slow Reading Club
"Constructed situations for collective and individual reading"