Kunstenaar

Carla Swerts

Woestijngetijden (CIAP expo)
Woestijngetijden (CIAP expo)

Het werk van Carla Swerts (Diest, 1992) is geïnspireerd op haar ervaringen in het Midden-Oosten. Niet de oorlogsgruwel, onderdrukking en terreur waar we het gebied nu vaak mee associëren staan centraal, maar wel zintuiglijke sensaties die erop gericht zijn het westerse beeld van het Midden-Oosten te nuanceren. De onverwachte schoonheid die ze er tegenkomt, vertaalt ze in beelden die eerder weergaven zijn van lichamelijke ervaringen dan realistische representaties van een specifieke plek. Hoewel er geen expliciet geweld getoond wordt en ze er een esthetiserende omgangsvorm met haar omgeving op nahoudt, is er wel een voortdurende dreiging voelbaar.

In deze expo wordt een selectie van Swerts’ werk samengebracht waarin deze thema’s centraal staan. Het zijn vondsten die worden opgetekend, soms met archeologische precisie, soms onderhevig aan abstractie, zoals een herinnering die tot zijn contouren herleid wordt.

Carla Swerts is verbonden aan de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt en de onderzoeksgroep FRAME (PXL-MAD – UHasselt).

Residenties 23-24
Bekijk alle kunstenaars
Laure Prouvost
Kunstintegratie Jester
Slow Reading Club
"Constructed situations for collective and individual reading"
Silke Gerinckx
The Cockroach of Siligorium