Kunstenaar

FLACC Residenties 2017

De volgende kunstenaars hebben een residentie gedaan bij FLACC in 2017. Voor meer informatie over hun kunstpraktijk en de invulling van de residentie verwijzen we graag naar de jaarboeken van FLACC (een exemplaar is steeds aanwezig in het archief van Jester op kantoor).

David Bade & Martha Tirzo: Via artistieke co-creatie maakten Bade & Tirzo 2 sculpturen voor de Genkse wijk Sledderlo.

Chloë Delanghe: Beeldend kunstenaar en fotograaf/filmmaker uit Brussel. Met familieverhalen, persoonlijke observaties en herinneringen creëert Delanghe een intiem universum waarin niet altijd duidelijk is wat fictie is en wat niet. Bij FLACC maakte ze de film Magic, a portrait of Joris over haar eigen broer. Ze filmde hem terwijl hij het kaartspel 'Magic The Gathering' speelt.

Nick Geboers: De Belgische fotograaf werkte tijdens zijn verblijf aan een onderzoek naar de mogelijkheden van de Fernkamera.

Yuri Pattison

Stef Renard: Renard werkte aan zijn video The Groupies.

Grace Schwindt: Tijdens haar residentie kreeg Schwindt de kans om diepgaand onderzoek te verrichten naar sculptuurmaterialen.

Jelena Vanoverbeek: De Britse multimediakunstenaar deed onderzoek in het kader van de publicatie van haar boek 'ENGLISH SHOP FRONTS FROM CONTEMPORARY SOURCE BOOKS'.

Residenties 23-24
Bekijk alle kunstenaars
Silke Gerinckx
The Cockroach of Siligorium
Agnese Cornelio & Massimo Carozzi
Kamil Bouzoubaa-Grivel