Kunstenaar

Sasha Litvintseva & Beny Wagner

A Demonstration (CIAP expo)
A Demonstration (CIAP expo)

Sasha Litvintseva en Beny Wagner zijn kunstenaars, filmmakers, onderzoekers en schrijvers. Sinds 2017 onderhouden ze een intensieve samenwerking, met de focus op bewegend beeld als hulpmiddel voor de actieve productie van nieuwe werelden. Deze praktijk wordt gedreven door vragen over de grenzen tussen het lichaam en zijn omgeving, kennisregimes, macht en manieren om de natuurlijke wereld te organiseren en waar te nemen.

A Demonstration is een film over monsters zonder monsters. Het is een poëtische zoektocht naar de grenzen van onze zintuiglijke waarnemingen en de metamorfose van vormen. De film herinterpreteert een historische manier van observeren en brengt deze in contrast met onze hedendaagse blik. De film werd voor het eerst gepresenteerd in een conventionele tentoonstellingsomgeving, in dialoog met een driedimensionale structuur in de monumentale machinehal van C-mine ontworpen door textielontwerpers Chevalier-Masson (Brussel) in samenwerking met architectenbureaus 51N4E (Brussel) en Point Supreme (Athene).

Beny Wagner is docent beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. Sasha Litvintseva is docent film aan de Queen Mary University of London. Hun collaboratieve en individuele werk werd wereldwijd gepresenteerd: Berlinale, Rotterdam, Courtisane, Cinema Du Reel, RIDM, Ann Arbor, Alchemy en Guanajuato filmfestivals, Eye Film Museum, HKW Berlin, ICA London, CAC Vilnius, Museum of Contemporary Art Chicago, Berlinische Galerie, MUMOK Wenen, Sonic Acts, Impakt Festival, Berlin Atonal and the Videobrasil, Moscow Young Art, Wroclaw Media Art, Venice Art en Venice Architecture biënnales.

Residenties 23-24
Bekijk alle kunstenaars
Agnese Cornelio & Massimo Carozzi
Jorn Plucieniczak
Toon Fibbe
Dragging Debt, Colon Collateral and the Gendering of Credit