Kunstenaar

Martin Belou

Objects, Love and Patterns (CIAP expo)
Objects, Love and Patterns (CIAP expo)

In zijn onophoudelijke fascinatie en liefde voor de dingen rondom ons, gaat Martin Belou (°1986) op zoek naar herkenbare objecten en fenomenen uit de natuur. De rode draad in Belou’s verzameling wordt gevormd door de sculpturale mogelijkheden van tijd en ruimte. Natuurlijke processen als rookvorming of ontbinding laten permanente sporen na, die door Belou worden geïntegreerd als onderdeel van zijn palet, waarmee hij langzaam maar zeker een nieuwe atmosfeer schildert.

De CIAP tentoonstelling Objects, Love and Patterns werkt als een laboratorium waar Belou zijn gasten een assemblage voorschotelt met materiaal als stenen, stoom en gas - zorgvuldig gepresenteerd op een grote metalen tafel die de verschillende kamers doorklieft. De kunstenaar verzamelt en manipuleert, maar laat de fenomenen en objecten ook hun eigen spel spelen als een improvisatie door de natuur. Op het snijpunt tussen sculptuur en performance zorgt Belou voor een synesthetische totaalervaring.

Martin Belou leeft en werkt in Brussel en Marseille. Zijn solowerk werd ondermeer getoond in De La Charge en Levy-Delval (Brussel), Space Collection (Luik), Catherine Bastide (Marseille), en Kunsthalle Gent. Daarnaast nam hij deel aan groepstentoonstellingen in ondermeer Villa Arson (Nice), Palais de Tokyo (Parijs) en Futura (Praag).

Residenties 23-24
Bekijk alle kunstenaars
Silke Gerinckx
The Cockroach of Siligorium
Mikołaj Sobczak
'Impossible Songs' (voorjaarstentoonstelling)
Toon Fibbe
Dragging Debt, Colon Collateral and the Gendering of Credit