Kunstenaar

Silke Gerinckx

The Cockroach of Siligorium
The Cockroach of Siligorium

Silke Gerinckx (Roeselare, 1997) is een jonge maker, performer en acteur. In haar absurd humoristische, theatrale voorstellingen staan stem, beweging en het eigen lichaam centraal. Vaak vertrekken deze creaties vanuit hoogst persoonlijke vreemde fascinaties die universeel worden gemaakt. Door vreemde verbanden te zoeken en te tonen, inspireert en triggert Silke haar publiek. Met bevreemdende en abstracte geluiden, een out there visuele stijl en een guilty pleasure voorliefde voor dadaïsme creëert ze haar eigen unieke universums waar theater en beeldende kunst samensmelten.

Tijdens haar huidige residentie bij Jester werkt Silke aan een nieuwe performance met de axolotl als inspiratiebron - een zeldzaam dier dat symbool staat voor het adaptief vermogen van de natuur. The Cockroach of Siligorium neemt de kijker mee in het persoonlijk universum van de kunstenaar, waarbij zich een ingewikkeld, weerspannig en grappig verhaal ontspint rond het lichaam, seksualiteit en transformatie.

Silke Gerinckx behaalde haar Master Performance aan het KASK Gent. Ze realiseerde verschillende voorstellingen waarin ze zelf instaat voor concept, regie, productie, choreografie en/of acteerwerk: Spot the dancer (2021 in samenwerking met Danspunt), FANTASMAGORIE (2021), LA REINE (2022, masterproef), GODDOG (2023) en DAS FANTASMAGORIUMKABINET (2023). Daarnaast was ze te zien in kortfilms, theater en straattheater.

Residenties 23-24
Bekijk alle kunstenaars
Yan Xing
Jeremiah Day