Kunstenaar

Tom Volkaert

Cart Wheels & Accessories ( (CIAP expo)
Cart Wheels & Accessories ( (CIAP expo)

Volkaert combineert het kunstenaarschap met een job als art handler, en de creatie van eigen werk met de manipulatie van bestaande kunstwerken. Volkaert vertrekt van een fascinatie voor het vakmanschap van de beeldhouwer en respecteert zijn eigen materiaal en gereedschap. Toch hanteert hij deze niet op traditionele wijze: hij onderzoekt de eigenschappen van zijn tools en duwt, schuurt, veilt en bakt totdat ze hun vertrouwde omgeving verlaten. Het resultaat zijn amorfe vormen in cement, klei en gips, afgewerkt met metaal, siliconen en pigment. Ondersteunende elementen zoals de sokkel, handvaten en ophangsystemen maken integraal deel uit van dfe sculptuur.

Zijn expo borduurde voort op 'Steering Wheels & Accessories', een vroegere serie keramische sculpturen. Tegelijk werd gerefereerd aan de reeds aanwezige sociaal-realistische schilderijen waarop het plattelandsleven en de opkomende mijnbouw worden afgebeeld. Deze werden gecombineerd met eigentijdse elementen uit de reclamewereld, entertainment en de skate scène.

Tom Volkaert presenteerde verschillende expo's bij Everyday Gallery en Alpha-Base Gallery in Antwerpen, en Rod Barton ini Londen.

Residenties 23-24
Bekijk alle kunstenaars
Yan Xing
Slow Reading Club
"Constructed situations for collective and individual reading"
Jorn Plucieniczak