Event

Sketch 2022-2024 - Alexis Gautier

Installatie

22.06 2024 - ...
Sketch 2022-2024 - Alexis Gautier

Op zaterdag 22 juni wordt het kunstwerk Sketch, 2022-2024 door Alexis Gautier ingehuldigd in de tuin van Jester.

Deze installatie was een onderdeel van de eerste tentoonstelling van Jester na de fusie van CIAP en FLACC, Riding High in the Reading Saddle. De tentoonstelling markeerde heel wat mijlpalen: het was een volgende stap in de praktijk van de kunstenaar, maar ook een nieuw hoofdstuk voor de organisatie, én het begin van de bouw van Jester's nieuwe complex op C-mine.

Gautier bakende de contouren van de toenmalige werf af met vier hoge palen van vijf meter, die bekroond werden met aluminium windrozen (gebaseerd op een Chinese vlieger) en stalen zelfportretten, vervaardigd in samenwerking met de lokale motorcyclist en ambachtsman Bert Vangompel. Parallel aan de tentoonstelling in het gebouw van C-Mine, waar de organisatie toen tijdelijk haar onderdak vond, markeerde Gautier de zone van het toekomstige gebouwencomplex met mobiele bakens. Binnen deze zone werden tekeningen in dorre grond ontwikkeld door de remsporen van een motorcrosser.

Ter gelegenheid van de grootschalige groepstentoonstelling Any Way the Wind Blows in C-mine nodigt Jester Alexis Gautier uit om deze interventie te herdenken, nu de gebouwen er staan, en gebruikt worden voor een internationaal residentie- en tentoonstellingsprogramma. Gautiers werken waren er eerst, en zullen vanaf nu voor een lange tijd de richting van de frisse wind in Jester aanwijzen.

Voor deze inhuldiging én maar liefst 3 andere activiteiten (de opening van Any Way the Wind Blows & As it (n)ever was (Athos Burez) bij C-mine, en een rondleiding in Impossible Songs (Mikołaj Sobczak) bij Jester) organiseren wij op zaterdag 22 juni een pendelbus vanuit Brussel naar Genk (en terug natuurlijk).
Voor slechts €15 kan je erbij zijn!
Meer info en een inschrijvingslink vind je hier.

Fotografie door Michiel De Cleene, 2022
Speciale dank aan Alicja Melzacka, Orlando Maaike Gouwenberg en Bert Vangompel

No items found.