Infrastructuur

Hieronder vind je alle mogelijkheden voor productie en presentatie bij Jester.

Het ateliergebouw van Jester  beschikt over verschillende professioneel uitgeruste werkplaatsen en multifunctionele studio's. De faciliteiten worden gebruikt door kunstenaars die bij Jester een ontwikkelingstraject doen, of een presentatiemoment voorbereiden.

Werkplaats hout

Het houtatelier is uitgerust met een uitgebreid machinepark voor allerhande bewerkingen: zagen, schuren, frezen, dikteschaven, langgatboren, ... . Naast dit machinepark is er een uitgebreide verzameling kleinere toestellen (accuboormachines, handzagen, schuurmachines, een Domino- en Lamelloverbindingsfrees) en een breed assortiment van handgereedschap.

Onze productiemedewerkers staan je graag bij met hulp en advies over het gebruik van de machines, materiaalkeuze en bewerkingstechnieken.

Download hier een volledig overzicht van het beschikbare materiaal.

Werkplaats metaal

Het metaalatelier is uitgerust met machines voor bewerking van diverse soorten metaal: TIG-lassen, halfautomatisch lassen en autogeen lassen, zagen, schuren, slijpen, knippen en buigen.

Deze modulaire ruimte kan gebruikt worden voor veel verschillende soorten projecten. Aan de achterkant is er ook een beperkte buitenzone die rechtstreeks vanuit het atelier toegankelijk is.

Onze productiemedewerkers staan je graag bij met hulp en advies over het gebruik van de machines, materiaalkeuze en bewerkingstechnieken.

Download hier een volledig overzicht van het beschikbare materiaal.

Werkplaats keramiek

Het atelier beschikt over twee ovens (binnenmaten: 60x60x80 cm en 38x38x45 cm) die respectievelijk een temperatuur halen van 1320 en 1080 graden. Deze ovens zijn programmeerbaar en volledig uitgerust voor biscuitstoken, glazuren en het bakken van porselein.

Naast de ovenfaciliteiten bevat ons keramiekatelier ook een zandstraalcabine en een smeltoven voor glas en vlakglas. Tevens zijn er alle gereedschappen aanwezig om klei en porselein te verwerken en te bewerken.

Onze productiemedewerkers staan je graag bij met hulp en advies. Er wordt wel enige basiskennis en eerste ervaring verondersteld van het werken met keramiek. Om veiligheidsredenen kunnen de ovens niet worden gebruikt bij afwezigheid van ons personeel.

Download hier een volledig overzicht van het beschikbare materiaal.

Digitale studio

Onze digitale studio beschikt over een aantal Apple Macs die zijn uitgerust met alle gangbare toepassingen voor digitale beeldbewerking. Alle materiaal voor audiovisuele productie en presentatie is aanwezig: beeldschermen en beamers, maar ook oudere media zoals dvd-spelers en diaprojectoren. Je kan hier ook analoge media (ook verouderd materiaal zoals dia's en fotofilm) omzetten naar digitaal. We beschikken over een draagbare 3D scanner voor het snel digitaliseren van objecten voor verdere bewerking.

Jester heeft alle mogelijkheden in huis om je werk af te drukken in heel wat formaten. Onze productieassistent kan je begeleiden in elke stap van het drukproces - van het drukklaar maken van je beeld, tot testprints op diverse soorten papier. Je kan bij hem steeds terecht voor vragen en advies.

Download hier een volledig overzicht van het beschikbare materiaal.

Multifunctionele studio's

Naast de werkplaatsen herbergt ons ateliergebouw 3 studio's van verschillende omvang. Elke ruimte is voorzien van veel daglicht en voldoende wandoppervlakte, zodat de toepassingen heel breed kunnen zijn. Je kan er tekenen of schilderen, schrijven, onderzoek uitvoeren, meetings of werksessies houden, ... . Zo kan je in de loop van je residentie nog schakelen in de research en de uitvoering van je project. 

Kunsthal

De Kunsthal is de presentatieplek van het Jester gebouwencomplex, met twee multifunctionale zalen.

De Kunsthal zelf is een grote zaal met een capaciteit van max. 120 personen. Ze is bij uitstek geschikt voor expo's en performances. Het kleinere Auditorium is een meer intieme setting waar ook keynotes en screenings gehouden kunnen worden.

Beschikbaarheid

Gebruik van onze ruimtes

In principe zijn de ateliers en de Kunsthal exclusief te gebruiken voor residenten van Jester. Heb je toch een voorstel of een vraag over een mogelijke samenwerking met of dienstverlening van Jester? Laat het ons weten, en we nemen contact met je op om te bekijken wat er mogelijk is.